Så här fungerar det med avgift för parkeringar

Från och med 10 januari 2024 kommer Aimo Park att ta hand om våra parkeringar. Detta kommer att innebära några ändringar för dig som hyresgäst.

Samtliga besöks- och boendeparkeringar kommer att avgiftsbeläggas med app-betalning och abonnemang.

Vill du hyra en parkeringsplats med motorvärmare så är det Aimo park som hyr ut dem från 1 februari. De går att hitta på Aimo parks hemsida. Du som har hyrt parkeringsplatser med motorvärmare kommer att fortsätta hyra era specifika platser via Aimo Park från och med 1 februari. Mer information kommer från Aimo Park om detta.

Information om app och tillstånd

Det kommer att finnas tre olika sätt att betala för parkering vid boende- och besöksparkeringarna:

  1. Besöksparkering/korttidsparkering via parkeringsappen ”Aimo” som du kan ladda ner via din appbutik i telefonen.
  2. Har du ingen smartphone eller vill du inte ladda ned någon app så kan du starta och avsluta din parkering via SMS. Efter avslutad parkering skickas en faktura en gång i månaden av Aimo parks partner Riverty. Så här fungerar det.
  3. Oreserverade (digitala) månadstillstånd för boendeparkering som kan hyras via Aimo Parks kundservice 0771-96 90 00 eller på deras hemsida aimopark.se

Tillstånden är digitala och endast boende kan boka ett oreserverat tillstånd. Med det kan du parkera på valfri ledig p-plats i ditt område som inte är skyltad som förhyrd. Tillståndet ger dig även möjlighet att använda eventuella elbilsladdare i ditt område. Observera att du behöver betala för nyttjad el separat.

Tillstånden kommer att kosta 150 kr inkl. moms per månad och timpriset för besökare i appen kommer att vara 2 kr per timme eller 20:-/dygn, mån-fre.

Vi vill även passa på att informera om kommande prisjustering. Från och med den 1 februari 2024 kommer en reserverad p-plats med motorvärmare att kosta 300 kr inkl. moms per månad. 

Vad gäller? 

  • Det är samma områdeskod i alla våra områden så har du parkeringstillstånd gäller det på alla besöks- och boendeparkeringar. 
  • Utanför vårdcentralen finns det 20 p-platser där du kan parkera i 2 timmar med p-skiva. Dessa platser är utmärka för detta så tänk på att alltid kolla parkeringsskyltar vad som gäller.

Varför vi inför avgift