Hyran

Hyran betalas i förskott, en månad i taget. På din hyresavi kan du se när den ska vara betald. Ett bra sätt att lösa betalningen är via autogiro. Då dras hyresbeloppet direkt från ditt konto varje månad. Det enda du behöver se till är att det finns tillräckligt med pengar på kontot när pengarna ska dras.  Du kan få din hyresavi på mejl, e-faktura, autogiro eller på Kivra. Vill du ha hyresavin per post meddelar du det till oss. Gör du inget val kommer din hyresavi till den mejladress du har registrerad hos oss.

Vad händer om jag är sen med hyran?
Om du inte betalar hyran i tid får du ett inkassokrav, då tillkommer det en extra avgift plus ränta.  Du betalar då hyran till Inkasso AB Marginalen som sköter vår kravverksamhet. Vill du göra en avbetalningsplan så kontaktar du Inkasso AB Marginalen.
Betalar du inte inkassokravet går ärendet vidare till kronofogdemyndigheten för indrivning.

Autogiro
Autogiro är en tjänst som gör det bekvämt att betala sina räkningar. Du slipper stå i kö för att betala, knappa in långa sifferkombinationer i datorn och posta dina räkningar. Betalning sker automatiskt från ditt konto på förfallodagen.

Du behöver inte hålla reda på förfallodagar. Det blir inte ens problem under semestertider.

Kontakta Kundcentrum 026-420 36 50, info@alvkarlebyhus.se eller ladda ner en blankett här om du vill ansluta dig till autogiro.
Blankett>>

Har du e-legitimation kan du ansöka om autogiro här.

Har du autogiro får du inga hyresavier, de skickas bara ut vid en förändring av beloppet som dras.

E-faktura
Vill du få din hyresavi via e-faktura loggar du in på din internetbank, väljer e-faktura och ansluter Älvkarlebyhus. 

Autogiro

Du kan ansöka om autogiro endera via att ladda ner en blankett som du fyller i och skickar in eller via webbformulär. Formuläret kräver att du signerar det med e-legitimation.

Ladda ner blankett för utskrift (PDF-dokument)

Länk till webbformulär (extern webbplats)