Information om elstödet

Vi på AB Älvkarlebyhus debiterar er hyresgäster boende på Lillängsgatan 4-6, Centralgatan 6 och Lanforsen för hushållselen varje månad. (Lanforsen endast del av tid för elstödet).

Vi har ansökt om elstöd hos Skatteverket för perioden oktober 2021 till september 2022. Om det blir positivt utfall av utbetalningen kommer vi betala ut elstöd till er hyresgäster boende på dessa adresser. Efter svar på vår ansökan så vet vi hur mycket ni hyresgäster kommer att få i elstöd. Elstödet kommer regleras på kommande hyresavi.

För alla andra hyresgäster inom AB Älvkarlebyhus som har eget elnätsavtal får ert eventuella elstöd ifrån Försäkringskassan. Har ni frågor eller funderingar kring detta så hänvisar vi er till Försäkringskassan. Tips är att besöka Försäkringskassans hemsida för där finns det svar på många frågor om elstödet.

Hyresgäster som har hyresavtal hos oss där hushållselen ingår får inget elstöd.