När du flyttar in

Här har vi samlat lite information som kan vara bra att tänka på när du flyttar in.

Adressändring
När du ska flytta behöver du göra en flyttanmälan till Skatteverket så du får rätt folkbokföringsadress. Det är gratis och du gör det enklast genom att gå in på skatteverket.se och använda deras e-tjänst. Du kan även kontakta Svensk Adressändring 0771-97 98 99, eller gå in på adressändring.se för att eftersända din post. Du behöver uppge ditt lägenhetsnummer som är det fyrsiffriga numret på ditt kontrakt. 

Du kan även beställa tillfällig eftersändning till sommarstugan eller lagring av post om du är bortrest. Kontakta Älvkarlebyhus om du vill ha dina hyresavier eftersända. 

Du är enligt lag skyldig att göra adressändring när du flyttar.

Autogiro
Autogiro är en kostnadsfri tjänst som gör det bekvämt att betala hyran. Med Autogiro är du säker på att hyran betalas i tid. Det enda du behöver se till är att det finns pengar på ditt konto någon dag innan beloppet dras. Kontakta Älvkarlebyhus för att skaffa autogiro eller följ länkarna nedan.
Blankett
E-legitimation

Bredband
I våra lägenheter finns fibernätsanslutning, (ej Bultbo, Lanforsen och Gårdskär) Kontakta Kundcentrum för information om leverantör.

Elavtal
När du tecknar ditt hyresavtal får du en blankett som du ska skicka in till Vattenfall som gäller nätavgiften. Du kan sedan fritt välja elleverantör till din hushållsel, (ej Lillängen och Lanforsen).

Garage
Garageplatser, carport och p-platser hyrs ut av Älvkarlebyhus och har ett särskilt kösystem. Tänk på att du inte får förvara brandfarliga vätskor eller gaser i garaget.

Hemförsäkring
För att få hyra en bostad hos Älvkarlebyhus måste du ha en giltig hemförsäkring. När du ska kvitterar ut nycklarna till din lägenhet måste du kunna påvisa att du tecknat en hemförsäkring. 

Hemsidan
På www.alvkarlebyhus.se finns en stor del av vårt utbud av tjänster. Du kan till exempel göra felanmälan, förfrågningar och bostadsanmälan. Där finns också information om Älvkarlebyhus, driftstörningar och vad som är aktuellt.

Namnskylt
Älvkarlebyhus ser till att din ytterdörr får rätt namn på namnskylten.

Nycklar
När du skriver på hyreskontraktet får du kvittera ut tre nycklar till lägenheten. Behöver du fler nycklar, kontakta Älvkarlebyhus. Låssmeder och nyckeltillverkare gör inga kopior utan beställning från Älvkarlebyhus. Var rädd om dina nycklar, om de försvinner måste vi göra ett låsbyte och du blir ersättningsskyldig. Att byta lås är dyrt och om du råkar ut för inbrott kan det bli problem med försäkringen om dina nycklar är borta. Samtliga utlämnade nycklar ska återlämnas vid avflyttning. För att kvittera ut nycklar och få tillgång till lägenheten ska första hyran vara betald.

Trapphus
Ett trevligt trapphus ger ett första gott intryck för boende och besökare. Hjälp till att hålla trapphuset rent och snyggt. Det är inte tillåtet att ställa sopor, cyklar, barnvagnar eller annat som hindrar i trapphuset. Älvkarlebyhus har rätt att flytta hindrande föremål till anvisad plats. Rökning är ej tillåten. Dörrmattor lägger du inne i lägenheten.

Tv
Alla våra lägenheter har ett basutbud av TV-kanaler som ingår i hyran. För fler kanaler kontakta Kundcentrum för information.